آلودگی هوای گیلان نزدیک تر از همیشه؛

گرد و خاک امروز تا فردا هوای گیلان را هم آلوده می کند 


۱۴۰۱/۰۱/۱۹ - ۱۴:۳۲ | کد خبر: ۲۰۳۶۴ چاپ

طی سا‌ل‌های گذشته هم میانگین بارش گیلان که پرباران‌ترین استان ایران است، کاهش پیدا کرده و هم میزان بارش استانهای همجوار و سرچشمه‌های آبی گیلان کم شده است.

گرد و خاک امروز تا فردا هوای گیلان را هم آلوده می کند 
اختصاصی کلانشهر: آلودگی هوای گیلان در نظر تعداد زیادی از مردم امری دور از ذهن است.اما تبعات تغییرات آب و هوایی جهانی و بویژه خشکسالی کم‌نظیری که چند سالی است مناطق مختلف ایران را دچار بحران کرده، گیلان را هم بی نصیب نگذاشته است.

طی سالهای گذشته هم میانگین بارش گیلان که پرباران‌ترین استان ایران است، کاهش پیدا کرده و هم میزان بارش استانهای همجوار و سرچشمه‌های آبی گیلان کم شده است.

موضوعی که باعث شده شماری از کارشناسان آب و هوا و فعالان محیط زیست زنگ خطر پدیده گرد و خاک و ریزگرد و آلودگی هوا را در گیلان به صدا در بیاورند.

پیش از این هم کلانشهر، با انتشار مقاله علمی دو دانش آموخته آب و هوا یعنی نیما فریدمجتهدی و سمانه نگاه از خطر ریزش میلیون‌ها تُن رسوب و گردوخاک با کمتر شدن آب سفیدرود در گیلان نسبت به این پدیده‌ی مخرب با عنوان نگذاریم منجیل،سیستانِ گیلان شود هشدار داده بود.

 بررسی‌های این کارشناسان نشان می‌داد که توفان‌های گرد و خاک منجیل را که به راحتی می‌توان در ضلعِ جنوبی آزادراه رشت-قزوین مشاهده کرد، عوارض زیست‌محیطی، کشاورزی و عمرانی زیادی را برای مردم روستاهای آن بخش دارد.(اینجا بخوانید ) پدیده‌ای که از سمت جمهوری آذربایجان هم گیلان را تهدید می‌کند و طی سال‌های گذشته چند باری شاهد وقوع آن بوده‌ایم.

حالا امروز مدیرکل هواشناسی گیلان از نفوذ سامانه هوای جنوبی در گیلان خبر داده که باعث وزش باد گرم و گردش ذرات گرد و خاک معلق در این استان شده است.
محمد دادرس گفته: با نفوذ سامانه هوای جنوبی به گیلان و وزش باد گرم به ویژه در مناطق کوهستانی، دمای هوای این استان، امروز ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد در مناطق مختلف افزایش می‌یابد.

او از گردش ذرات معلق گرد و خاک در هوای گیلان خبر داد و گفت:سامانه هوای جنوبی فردا از استان خارج و بارش‌های رگباری باران آغاز می‌شود.

مدیرکل هواشناسی گیلان توضیح داد: دمای هوای استان فردا (شنبه ۲۰ فروردین ماه) بین ۵ تا ۱۰ درجه کاهش می‌یابد.

با توجه به کاهش پوشش جنگلی و گیاهی گیلان تکرار این قبیل پدیده‌های مخرب می‌تواند زندگی و کشاورزی ساکنان استان را تحت تاثیر قرار داده و شرایط بغرنجی شبیه آنچه در شرق و غرب ایران رخ داده در شمال هم بوجود بیاورد.

ایران ۲ درجه از میانگین جهانی گرم تر شده؛ وقتی همه می دانند اما کاری نمی کنند
از قنات تا بحران اقلیم؛ ایرانِ گرم‌تر و کم‌تاب‌آورتر

نظر شما:

security code